Ashwagandha fördelar för immunitet och vitalitet | Bästa marknadsföringsböcker för nybörjare

Bästa marknadsföringsböcker för nybörjare

Annons

Ashwagandha fördelar för immunitet och vitalitet

Ashwagandha är en av de mest potenta örterna och har använts sedan urminnes tider för olika förhållanden. Örten är känd för sina återställande fördelar. Sanskritbetydelsen av Ashwagandha är “hästens lukt”, det betyder att den ger en hingsts kraft och styrka.

På grund av dess föryngrande egenskaper är det allmänt känt som indisk ginseng medan botaniskt Ashwagandha och Ginseng inte är relaterade. Den tillhör familjen tomat; det är en knubbig buske med gula blommor och ovala löv. Ashwagandha bär röd frukt som har en storlek på russin. Ashwagandha finns i den torra regionen Indien, norra Afrika och Mellanöstern; nu odlas den i de milda klimaten i USA. Ashwagandha har traditionellt rekommenderats för att stärka immunförsvaret efter en sjukdom.

Enligt Ayurveda är människokroppen vävd från maten. De näringsämnen som vi konsumerar metaboliseras till energin och bildar celler, vävnader och organ. Varje dag behöver vi vitala vitaminer, mineraler och andra näringsämnen för att upprätthålla kroppens känsliga balans. Och Ashwagandhapulver, om det tas som ett komplement, är mycket användbart för att skapa en kroppsbalans. Man kan ta en dos på 600 till 1000 mg Ashwagandha två gånger dagligen.

Ayurveda har angett att vissa örter har adaptogena fördelar; Ashwagandha är en sådan ört. Adaptogener (en kombination av aminosyror, vitaminer och örter) är ett ämne som modulerar kroppens svar på stress eller en föränderlig miljö. Adaptogen gör det möjligt för kroppen att hantera yttre stress som gifter i miljön och det hjälper också till att övervinna den inre stress som sömnlöshet och ångest.

Ashwagandha har många användbara medicinska komponenter som alkaloider, kolin, fettsyror, aminosyror och en mängd olika sockerarter och andra. Bladen och frukterna av Ashwagandha har värdefulla terapeutiska egenskaper, medan dess rötter vanligtvis används som ett örtmedel i västra länder. Forskare och forskare har studerat Ashwagandha i flera år och har sammanställt många studier som pekar på örtens helande fördelar.

Ashwagandha hjälper till att stabilisera blodsockret, förbättra inlärning, minne och reaktionstid. Ashwagandha har anti-malaria egenskaper och skyddar immunförsvaret i människokroppen. Det erbjuder antiinflammatoriska fördelar och hjälper till att sänka och kontrollera kolesterolet. Det minskar också hjärncellens degenerering. Förutom dessa fördelar har Ashwagandha betydande läkande fördelar som har bevisats vetenskapligt.

I århundraden har Ashwagandha använts som en allmän tonic-kropp som gör människokroppen starkare och friskare. Förutom att öka den totala immuniteten, har Ashwagandha en stor potential att arbeta som ett anticancermedel eftersom det kontrollerar tillväxten av cancertumörer. Örten verkar också på det endokrina systemet genom att stimulera hormonbalansen. Vidare är det till stor nytta under klimakteriet eftersom det förhindrar humörsvängningar och värmevallningar.

Och om du är trött på att titta i spegeln på rynkig, slapp och torr hud, är Ashwagandha till stor nytta för att övervinna hudproblem. Dess kraftfulla antioxidantegenskap skyddar huden mot radikala skador och minskar åldringsprocessen. Ashwagandha främjar också produktionen av naturliga hudoljor, föreningar och proteiner för frisk hud. Den kan användas som en toner för den glödande huden.

Ashwagandha, en magisk ört är en av naturens största gåvor till mänskligheten. Det håller dig yngre, friskare och ger dig en bättre sömn. Den mirakulösa örten är biljetten för att få hälsofördelar och skönhetsfördelar.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats